Data - det nya guldet
Östra Hamngatan 24, 411 05 Göteborg, Sverige | 25/04/2018 08:00
Alla vill komma åt data, ingen vill dela data. Eller? Behovet av att reglera ägandeskapet, användandet och spridningen av data är uppe för debatt. Kan rädslan om den personliga integriteten och reglering av data bli det som bromsar den digitala transformationen av samhället eller kan tvärtom reglering av hanteringen av data bli oljan i maskineriet för ett blomstrande digitalt ekosystem med relevanta tjänster och trygga konsumenter?

Vi blir ständigt erbjudna fler och fler smarta digitala lösningar, i hemmet, på jobbet, ja överallt. Antalet sensorer i bilar, bussar, vägar, hem och i våra smartphones ökar lavinartat och de genererar en massa data som används till de alltmer anpassade tjänsterna. Tjänsteleverantörer och organisationer i Sverige och utomlands vet vad vi vill ha, var vi vill ha det och när vi vill ha det.

Den här utvecklingen har lett till en debatt kring å ena sidan perfekt kundanpassning, å andra sidan behovet av personlig integritet. Vi nås av nyheter om hur data sprids utan kontroll på ett oroväckande sätt. Är svaret på behovet av integritet reglering? Kan reglering av data bli det som bromsar den digitala transformationen av samhället eller kan det tvärtom bli oljan i maskineriet som gör att det digitala ekosystemet får reglerad tillgång till kunddata för att skapa alltmer anpassade och värdeskapande tjänster?

Tid: 25 april 2018 kl. 08.00-09.30
Plats:  HIQ, Östra Hamngatan 24, Göteborg

Välkommen till ett morgon-seminarium där Magnus Lenngren - Collector Bank, Christina Berggren - MAQS Advokatbyrå tillsammans med David Giaina och Joakim Hökegård från HiQ kommer resonera i dessa frågor.

Presentationerna följs av en paneldebatt där vi kommer diskutera frågor såsom;
  • Hur kan företag och organisationer maximera nyttan av data samtidigt som individens integritet skyddas?
  • Hur kan olika aktörer på marknaden dela data?
  • Hur kan företag tjäna pengar på data?
  • Vilka affärsmodeller kan byggas kring data?
  • Det talas mycket om ”nycklar” som frikopplar personlig information från just dig som person – ska man tro på det?

Program:
08.00-08.30 Frukost och nätverkande
08.30-09.30 ”Data – det nya guldet”

Seminariet riktar sig mot dig som jobbar med Fintech, digitalisering och affärsutveckling.
BOKA IN

25/04/2018 08:00

PLATS
HIQ
Östra Hamngatan 24, 411 05 Göteborg, Sverige

031-01 01 01
event@company.com
The registration has been closed since 24/04/2018 16:00.