Hitta affären i datadriven innovation
21/10/2021 09:00

Flera av världens största varumärken är helt digitalt baserade. Oavsett vad du själv vet om data eller datadriven innovation kan du vara med på vårt kommande innovationslabb som vi arrangerar tillsammans med Visual Arena på Lindholmen och där vi tillsammans lär oss att utveckla datadrivna affärsidéer.

Vi vill se att nya möjligheter och affärer uppstår i mötet mellan kreatörer och andra branscher. Den här gången har vi tagit hjälp av Smartr som med Data Bakery guidar oss i datadriven innovation genom att lära, utforska och konkret utveckla datadrivna affärsidéer. Vi utgår från öppen data och hållbar utveckling – ekonomisk, social och ekologisk. Syftet är att skapa nya produkter, tjänster och företag.

Vänta inte med att anmäla dig – antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller.

Varmt välkommen!

Plats: Online. Länk kommer i ett separat utskick dagen innan första mötet.

Datum: 21 oktober och 28 oktober

Tid: 9:00-12:00

Anmälan: Senast den 20 oktober kl. 12.00

Frågor och mer info: azadeh.kazemi@businessregion.seVarför arrangerar vi innovationslabb?
Världen förändras snabbt, inte minst tack vare innovativa företag som driver förändringen och lämnar konkurrenter som inte utvecklas bakom sig. Business Region Göteborgs innovationslabb är en plattform för innovation som hämtar kraft och inspiration från kreatörer. Här sammanför vi kreatörer med industri, handel och offentlig sektor för att skapa nya företag, produkter och tjänster utifrån en gemensam frågeställning. Vi tror också på att göra komplexa sammanhang begripliga, kommunicerbara och roliga att arbeta med. Tillsammans tar vi innovationen till nya höjder!
Varför arbetar vi med kulturella och kreativa näringar?
Utöver att kultur har ett egenvärde i sig blir en stad med stor kreativitet och kulturell bredd attraktiv att bo i, besöka eller etablera sig i. Vi drivs av övertygelsen att konstnärer och kreatörer kan bidra mer i innovationsprocesser när det gäller idéutveckling, problemlösning, gestaltning och fantasi. Det övriga näringslivet har mycket att vinna på att utnyttja den här potentialen bättre – och tvärtom.
Smartr är specialistbyrån som hjälper företag och organisationer att använda artificiell intelligens för att driva positiv förändring. Det innebär att man kombinerar sin akademiska expertis och praktiska erfarenhet för att göra AI begripligt, värdeskapande och genomförbart. Workshopsledare är Anna Hüllert, Erika Pauliukeviciute, Fredrik Ring och Robert Nyquist.

Visual Arena är en neutral samverkansplattform som arbetar för att göra visualisering till ett redskap för alla. Som förtydligar, enar och hjälper till att nå en hållbarhet tillsammans.
BOKA IN

21/10/2021 09:00

icons add to calendar
The registration has been closed since 20/10/2021 12:00.